40 min
6-7 min
200 °C
16 kpl
Helppo
Taikina | ||
|---|---|---|
|
| 175 g | Voita |
|
| 1.5 dl | Sokeria |
|
| 1.5 dl | Fariinisokeria |
|
| 1.5 tl | Vaniljauutetta |
|
| 1 tl | Leivinjauhetta |
|
| 1 tl | Ruokasoodaa |
|
| 0.5 tl | Suolaa |
|
| 1 kpl | Iso kananmuna |
|
| 5 dl | puolikarkeita vehnäjauhoja |
|
| 2.5 dl | suklaahippuja |
Ohjeet | ||
|---|---|---|
|
| Sulata voi kattilassa niin, että se kiehahtaa. Lisää sokerit. Anna sokereiden hieman sulaa joukkoon. | |
|
| Sekoita joukkoon vaniljauute, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. | |
|
| Lisää reippaasti käsivispilällä sekoittaen muna. | |
|
| Sekoita vehnäjauhot taikinaan muutamassa erässä. Käytä puulastaa, jonka avulla taikinaa on helppo käännellä. | |
|
| Anna taikinan jäähtyä huoneenlämpöiseksi, jotta suklaa ei sula taikinan joukkoon. Lisää sitten suklaahiput, säästä kuitenkin puoli desilitraa koristeluun. | |
|
| Annostele taikina kahden lusikan tai annostelukauhan avulla nokareiksi pellille leivinpaperin päälle. | |
|
| Paista 200 asteessa 6-7 minuuttia. Ole tarkkana paistoajan kanssa, sillä uunien teho vaihtelee. Älä paista koviksi, vaan anna keksien ruskistua reunoista, mutta jätä keskeltä pehmeiksi. | |
|
| Asettele lämpimien keksien päälle loput suklaahipuista. | |