Chocolate Chip Cookies

40 min

Paistoaika

6-7 min

Paistolämpö

200 °C

Kappalemäärä

16 kpl

Vaikeusaste

Helppo

Taikina

175 gVoita
1.5 dlSokeria
1.5 dlFariinisokeria
1.5 tlVaniljauutetta
1 tlLeivinjauhetta
1 tlRuokasoodaa
0.5 tlSuolaa
1 kplIso kananmuna
5 dlpuolikarkeita vehnäjauhoja
2.5 dlsuklaahippuja

Julkaisija

Kinuskikissa

Tekijä

Sini Visa

Ohjeet

Sulata voi kattilassa niin, että se kiehahtaa. Lisää sokerit. Anna sokereiden hieman sulaa joukkoon.

Sekoita joukkoon vaniljauute, leivinjauhe, ruokasooda ja suola.

Lisää reippaasti käsivispilällä sekoittaen muna.

Sekoita vehnäjauhot taikinaan muutamassa erässä. Käytä puulastaa, jonka avulla taikinaa on helppo käännellä.

Anna taikinan jäähtyä huoneenlämpöiseksi, jotta suklaa ei sula taikinan joukkoon. Lisää sitten suklaahiput, säästä kuitenkin puoli desilitraa koristeluun.

Annostele taikina kahden lusikan tai annostelukauhan avulla nokareiksi pellille leivinpaperin päälle.

Paista 200 asteessa 6-7 minuuttia. Ole tarkkana paistoajan kanssa, sillä uunien teho vaihtelee. Älä paista koviksi, vaan anna keksien ruskistua reunoista, mutta jätä keskeltä pehmeiksi.

Asettele lämpimien keksien päälle loput suklaahipuista.